http://www.up.vatandownload.com/images/q3fnundhjt5g1npu33il.gif

وبا، بيماري فصل گرم

يك متخصص عفوني با تاكيد بر لزوم شستشوي مكرر دست‌ها به منظور جلوگيري از ابتلا به عفونت‌هاي روده‌اي از جمله وبا، گفت: بيش از 90 درصد موارد ابتلا به وبا از فرم‌هاي سبك اين بيماري است؛ اين در حالي است كه فرم‌ سبك اين بيماري به راحتي قابل انتقال به ديگران بوده و مي‌تواند همه‌گيري بيماري را ايجاد كند. دكتر مسعود مرداني، عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، «وبا» را بيماري حاد عفوني روده‌اي عنوان كرد و گفت: اين بيماري عمدتا در كشورهاي جنوب شرق آسيا به صورت بومي وجود داشته است. در ايران نيز با شروع فصل گرم سال ابتلا به وبا معمولا به صورت تك گير و وارداتي از كشورهاي همسايه در سال‌هاي مختلف بروز كرده است.

وي از همسايه‌هاي غربي ايران، عراق و از همسايه‌هاي شرقي افغانستان و پاكستان را تهديدي از نظر ابتلا به وبا عنوان كرد و گفت: توريست‌ها و زائراني كه از اين كشورها به شهرهاي زيارتي ايران از جمله قم و مشهد مي‌آيند،عمده‌ترين عوامل انتقال عفونت وبا در كشور هستند. از آنجا كه بروز بيماري وبا در ارتباط مستقيم با بهداشت فردي و اجتماعي، آب و غذاي آلوده است، لازم است كليه مسافران از جمله زائران اماكن متبركه، از مصرف مواد غذايي ارايه شده توسط دستفروش‌ها، آب و يخ آلوده و سبزي‌هاي كنار خيابان پرهيز كنند. ميوه‌ها و سبزيجات نيز قبل از مصرف بايد حتما ضد‌عفوني شوند.

اين فوق تخصص عفوني بر شستشوي مكرر دست به ويژه هنگام سفر تاكيد كرد و گفت: ثابت شده كه شستشوي مرتب دست به ويژه هنگام تابستان مي‌تواند از بروز بسياري از عفونت‌هاي روده‌اي از جمله وبا جلوگيري كند.

دكتر مرداني، انتقال وبا را از طريق مدفوعي دهاني عنوان كرد و اسهال را از مشخصه‌هاي بيماري وبا برشمرد و گفت: فرم خطرناك «وبا»، با اسهال شديد، از دست دادن آب بدن و اغلب بدون تب و درد شكم ظاهر مي‌شود. فرم‌هاي شديد اين بيماري با افزايش تعداد دفعات اجابت مزاج همراه است و مي‌تواند آنقدر شدت يابد كه منجر به كم آبي بدن و حتي شوك شود. معمولا مراحل ابتدايي بيماري «وبا» با تب همراه نيست اما مراحل انتهايي بيماري علاوه بر تب با استفراغ نيز همراه است. فرم شديد بيماري وبا مي‌تواند در كمتر از 24 ساعت آب بدن را از دست داده و منجر به مرگ فرد مبتلا شود.

اين متخصص بيماري‌هاي عفوني، اصلاح آب و الكتروليت‌هاي از دست رفته بدن به دنبال اسهال شديد در بيماري وبا را از عمده درمان‌هاي اين بيماري دانست و گفت: به اين ترتيب به منظور جبران آب از دست رفته بدن، بيمار بايد از مايعات زياد از جمله ORS استفاده كند. در موارد شديد كه فرد قادر به خوردن مايعات نيست بايد به بيمارستان منتقل شده و اقدامات درماني لازم صورت گيرد. همچنين تجويز آنتي بيوتيك در جلوگيري از اشاعه بيماري «وبا» موثر است.

وي با اشاره به اپيدمي وبا در سال 1384 در كشور گفت: در سال 1384 بروز بيماري وبا در بيش از هزار نفر از افراد كشور ثابت شد كه عمده انتقال آنها از طريق استفاده از آب آلوده و آبياري سبزي‌هاي جنوب تهران با فاضلاب، صورت گرفته بود كه با كنترل آن، بيماري همه‌گير نشد. استفاده از آب و مواد غذايي آلوده نه تنها بيماري وبا بلكه بيماري‌هاي عفوني ديگر را نيز مي‌تواند به دنبال داشته باشد.

به گفته اين متخصص بيماري‌هاي عفوني، ثابت شده كه بيش از 90 درصد بيماري وبا از فرم‌هاي شديد اين بيماري نيستند. اين در حالي است كه فرم‌هاي سبك آن مي‌تواند به راحتي به ديگران انتقال داده شده و باعث ايجاد همه‌گيري اين بيماري شود. بنابراين لازم است در فرم‌هاي سبك وبا نيز به پزشك مراجعه شود.

انتهاي پيام


شما میتوانید دیدگاهی بگذارید، یا بازخوردی از سایتتان.
عضو خوراک مطالب شوید مرا در توییتر دنبال کنید!
[uniplace_links]