http://www.up.vatandownload.com/images/q3fnundhjt5g1npu33il.gif

مضرات مصرف مواد شيرين در وعده افطار

يك متخصص تغذيه گفت: مصرف زياد قندهاي ساده مانند زولبيا و باميه و قند و شكر در وعده افطار بايد پرهيز شود تا باعث نهفتگي كاذب حس گرسنگي و كم مصرف كردن غذا در وعده شام يا سحري نشود.
مريم مراداف در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعي فارس، افزود: نوجواناني كه براي نخستين بار روزه مي‌گيرند به دليل نداشتن تجربه طولاني مدت و كامل روزه‌داري بايد به تغذيه آنها دقت بيشتري كرد. نوجوانان در اين دوران به موادي مانند شير و لبنيات و پروتئين و گوشت‌ها بيشتر نياز دارند.

وي گفت: از مصرف زياد قندهاي ساده مانند زولبيا، باميه، قند و شكر در وعده افطار بايد پرهيز شود تا از بروز سيري كاذب و كم مصرف كردن غذا در وعده شام يا سحري جلوگيري شود.
اين متخصص تغذيه افزود: حالت ضعف بر اثر عدم مصرف آب كافي رخ مي‌دهد. مصرف آب در كنار ميوه و سبزي‌ها و عدم مصرف غذاهاي سرخ شده و با چربي فراوان مي‌تواند كمك كننده باشد. در وعده سحري بايد مواد غذايي حاوي كربوهيدرات‌هاي پيچيده و نشاسته‌اي مانند نان، سيب‌زميني و برنج و ماكاروني كه در طول روز تدريجاً انرژي خود را در بدن آزاد مي‌كنند مفيد است.
مراداف اضافه كرد: حليم از جمله غذاهايي است كه منبع خوب پروتئين است و به آهستگي هضم مي‌شود كه مي‌تواند انرژي را در طول روز به تدريج آزاد كند.
وي گفت: بعضي افراد به اشتباه براي جلوگيري از ضعف روزانه به مصرف غذاهاي خيلي سنگين و حجيم در سحر روي مي‌آورند در صورتي كه اين غذاها فقط باعث تحميل بار اضافه به وعده آنها و نيز احساس سنگيني، ناراحتي آنها و سوء هاضمه مي‌شود.
اين متخصص تغذيه افزود: گاهي افراد در ماه مبارك رمضان به علت گرسنگي شديد هنگام افطار به حالت غير قابل كنترل به مصرف غذاهاي چرب و نيز قندهاي ساده زياد مثل زولبيا و باميه مصرف مي‌كنند. در صورتي كه شيريني‌هايي مثل زولبيا و باميه به علت داشتن قند و چربي بالا و نيز حرارت زيادي كه حين آماده شدن مي‌بينند از ارزش غذايي چنداني برخوردار نيستند.
مراداف اضافه كرد: مصرف زياد غذا در وعده‌هاي افطار، شام و سحر مي‌تواند مشكل ساز باشد. ماه رمضان فرصت مناسبي براي ارتقاء جنبه‌هاي روحي و معنوي است و فرصتي براي استراحت بيشتر سيستم‌هاي بدني از جمله سيستم گوارشي باشد.
وي افزود: اگر به دنبال يك دوره چند ساعته گرسنگي اقدام به مصرف زياد غذاهاي حجيم و نامناسب كنيم اين نه تنها مفيد و كارساز نيست بلكه مي‌تواند مشكل مضاعفي را هم به سيستم گوارشي ما تحميل كند. مصرف يك وعده سحري سبك ولي با كيفيت، مصرف يك افطار سبك و مقوي مي‌تواند مانع چاقي و حتي كمكي براي كاهش وزن باشد.
انتهاي پيام

شما میتوانید دیدگاهی بگذارید، یا بازخوردی از سایتتان.
عضو خوراک مطالب شوید مرا در توییتر دنبال کنید!
[uniplace_links]