http://www.up.vatandownload.com/images/q3fnundhjt5g1npu33il.gif

مضرات ماءالشعيرگازدار وطعم‌دار

كارشناس مسئول تغذيه مركز بهداشت استان يزد گفت: مصرف زياد ماءالشعيرهاي گازدار به ويژه در زنان باعث اختلال جذب كلسيم بدن مي‌شود.
دكتر يوسف نقيايي در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)منطقه يزد، اظهار كرد: ماءالشعير از عصاره‌ مالت كه از جو خيسانده بدست مي‌آيد، گرفته شده و به علت خيسانده شدن جو، سبب رشد مخمرهايي در آن مي‌شود كه توانايي توليد برخي ويتامين‌هاي گروه B را دارند و همچنين ماءالشعير نيز حاوي ويتامين‌هاي گروه B است. وي اظهار كرد:‌ در جريان توليد، مقداري قند نيز از نوع مالتوز كه حاوي دو مولكول گلوكز است توليد مي‌شود كه نهايتا مقدار آن قابل توجه نيست در واقع ماءالشعير داراي درصد بسيار زيادي آب، مقداري قند مالتوز و دسته‌اي از ويتامين‌هاي گروه B است.

نقيايي عنوان كرد: اگر فرايند توليد، طبيعي و مطلوب باشد ماءالشعير يك نوشيدني موثر است اما اگر فرايند توليد مطلوبي نداشته باشد، ممكن است حاوي الكل نيز باشد كه توليد كننده‌ها معمولا آنها را بدون الكل مي‌كنند.

وي درخصوص تاثير ماءالشعير بر روي بدن گفت: ‌از آنجايي كه مالتوز و ويتامين‌هاي B باعث جذب بهتر مواد غذايي مي‌شوند، مصرف زياد ماءالشعير در كنار مصرف مواد غذايي به جاي آب مي‌تواند به روند چاق شدن و جذب بهتر مواد غذايي كمك كند.

اين كارشناس تغذيه خاطرنشان كرد:‌ اخيرا ماءالشعير طعم‌دار طرفداران زيادي يافته كه به اين نوع از ماءالشعيرها شكر و اسانس ميوه‌جات افزوده مي‌شود كه به عنوان ماده غيرتغذيه‌اي، بر انرژي فرد افزوده و زودتر دچار چاقي مي‌شوند.

نقيايي يادآور شد: ايرادي كه به ماءالشعير مي‌توان گرفت وجود گاز در آن است كه مخصوصا به زنان توصيه مي‌شود از ماءالشعير‌هايي كه از گاز كمتري برخوردارند استفاده كنند. زيرا باعث اختلال در جذب كلسيم در بدن آنها مي‌شود.

وي مصرف كم و مناسب ماءالشعير را باعث بهبود و تسريع كاركرد كليه عنوان كرد و ادامه داد: ‌به افرادي كه دچار سنگ كليه هستند نوع تلخ ماءالشعير توصيه مي‌شود كه البته بايد ميزان مصرف آن مناسب باشد؛ چرا كه مصرف بيش از حد آن نيز مي‌تواند نتيجه‌ معكوس به دنبال داشته باشد.


شما میتوانید دیدگاهی بگذارید، یا بازخوردی از سایتتان.
عضو خوراک مطالب شوید مرا در توییتر دنبال کنید!
[uniplace_links]