رييس مركز مديريت بيماريهاي واگيردار وزارت بهداشت، آخرين شمار مبتلايان به آنفلوانزاي نوع آ موسوم به «خوكي» در ايران را 196 نفر اعلام كرد و افزود: براين اساس آمار مبتلايان نسبت به هفته گذشته 52 نفر افزايش داشته است.
دكتر محمد مهدي گويا، در گفتوگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به اين كه شيب رو به بالاي اين بيماري در كشور مختصري كاهش نشان ميدهد، اظهار كرد: اما اين احتمال وجود دارد كه شدت شيب افزايش يابد. وي، با بيان اين كه 53 درصد از مبتلايان گزارش شده سابقه سفر به حج عمره را داشتهاند، افزود: 17 درصد آنان هم كساني بودند كه براثر تماس نزديك با افراد بازگشته از سفرهاي خارجي به اين بيماري مبتلا شدند.
رييس مركز مديريت بيماريهاي واگيردار وزارت بهداشت، سرعت گسترش بيمار را در كشورهاي همسايه (منطقه) رو به افزايش برشمرد و گفت: به عنوان مثال در تازهترين گزارشها از كشور قطر 350 مبتلا به تاييد رسيده كه نسبت به گذشته رشد ناگهاني داشته است.
دكتر گويا، در خصوص لغو و يا به تعويق انداختن بازيهاي همبستگي كشورهاي اسلامي و ساير بازيها كه به ميزباني تايوان و تايلند برگزار ميشود، گفت: نظر وزارت بهداشت در هيات دولت درباره برگزاري بازيهاي همبستگي كشورهاي اسلامي به ميزباني ايران به تعويق انداختن آن بود كه به تاييد هيات دولت هم رسيد.
وي، افزود: جهت اعزام ورزشكاران به ساير كشورها براي برگزاري مسابقات هم وزارت بهداشت نظرات كارشناسي خود را به سازمان تربيت بدني و كميته ملي المپيك اعلام ميكند.
رييس مركز مديريت بيماريهاي واگيردار وزارت بهداشت، با بيان اين كه تصميمگيري اين وزارتخانه درباره برگزاري بازيها بسته به شيوع بيماري در آن كشور و وضعيت گروههاي اعزامي متفاوت است، گفت: به عنوان مثال سلامت جانبازان از حساسيت ويژهاي برخوردار است و احتمال ابتلا به فرم شديد بيماري براي اين افراد وجود دارد.
دكتر گويا، شيوع بيماري را در كشورهاي آمريكايي فراوان برشمرد و افزود: شيوع اين بيماري در كشور انگلستان هم بسيار بالاست؛ به نحوي كه براساس آخرين آمار فقط 300 هزار بيمار تحت درمان دارويي قرار دارند و مطمئنا شمار مبتلايان بيش از اين تعداد است كه تحت درمان دارويي هستند.
وي با بيان اين كه وضعيت بيماري در آمريكاي جنوبي رو به گسترش است در ادامه توضيح داد: به عنوان مثال ميزان مرگ در كشور برزيل طي يك هفته اخير به يك باره دو برابر شده است؛ اين در حالي است كه سرعت رشد بيماري در شيلي و آرژانتين هم رو به افزايش است.
رييس مركز مديريت بيماريهاي واگيردار وزارت بهداشت، قطر، عربستان سعودي، استراليا، چين، ژاپن را از جمله كشورهايي با گسترش فراوان بيماري دانست.
دكتر گويا با تاكيد بر اين كه تاكنون در ايران گزارشي از مرگ يا فوت براثر ابتلا به آنفلوانزاي نوع آ نداشتهايم، به ايسنا گفت: اگر موردي از مرگ در كشور گزارش شود، نظير هر خبر ديگري وزارت بهداشت به اطلاع عمومي خواهد رساند.
به گفته وي، توزيع و پراكندگي بيماري در كشور از نقشه جغرافيايي خاصي تبعيت نميكند.
انتهاي پيام