يك متخصص تغذيه گفت: روزهداران بايد سحري را مانند صبحانه كامل يا يك ناهار سبك مصرف كنند و خوردن سالاد و ميوه در وعده سحر باعث كاهش احساس گرسنگي و تشنگي در افراد ميشود.
مرتضي صفوي در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس، افزود: روزه باعث ميشود كه اعضاي بدن مخصوصاً دستگاه گوارش (معده و رودهها ) در طول 11ماه كه كاملاً مشغول انجام فعاليت بودند به مدت يك ماه استراحت كرده و نيروي تازهاي بگيرند. و از سوي ديگر، ذخاير چربيهاي مضري كه مخصوصاً در ناحيه شكم تجمع پيدا كرده و ميتواند مشكلات زيادي ايجاد كند، كاهش يافته و سموم بدن دفع ميشود.
وي گفت: روزهداران بايد از يك رژيم غذايي سالم و با كيفيت بالا استفاده كنند تا به اين ترتيب بدن خود را با اين شرايط تطبيق دهند. در ايام روزهداري برنامهغذايي افراد به 2 وعده اصلي افطار و سحري محدود ميشود.
اين متخصص تغذيه اضافه كرد: وعده سحري از اهميت ويژهاي برخوردار است زيرا پس از اين وعده، ساعات روزهداري شروع شده و بدن انرژي ديگري دريافت نميكند كه بهتر است از غذاهاي دير هضم مانند غذاهاي حاوي كربوهيدارت پيچيده (قندهاي مركب) و فيبر نظير ميوه، سبزي، غلات كامل و حبوبات مثل جو، گندم، عدس، لوبيا و نانهاي سبوسدار در اين وعده استفاده شود.
صفوي افزود: وعده سحري در ماه رمضان مانند صبحانه در روزهاي عادي است و مهمترين وعده غذايي به حساب ميآيد و از آنجا كه تمام غذاهايي كه در اين وعده مصرف ميشوند، انرژي مورد نياز و مواد مغذي لازم را تأمين ميكند كه در طول روز دچار افت قند خون، كاهش تمركز و پائين آمدن توان كاري افراد نشود.
وي اضافه كرد: روزهداران بايد سحري را مانند صبحانه كامل يا يك ناهار سبك مصرف كنند و خوردن سالاد و ميوه در سحري فراموش نشود، زيرا براي كاهش احساس گرسنگي و تشنگي بسيار موثر است. حداقل سالادي را كه ميتوان تهيه كرد از خيار و گوجه فرنگي است كه ميتوان با افزودن كمي هويج يا جوانه گندم، عدس و ماش به ارزش غذايي آن افزود.
صفوي گفت: بهترين سبزي كه ميتوان به عنوان سالاد در سحر مصرف كرد، كاهو است. اين سبزي در مقايسه با ساير سبزيها داراي آب بسيار بالايي است و به همين دليل ميتواند از احساس تشنگي در طول روز بكاهد و فيبر بالاي آن مانع ابتلاي روزهداران به يبوست ميشود.
اين متخصص تغذيه افزود: بهترين رژيمي كه براي افطار ميتوان استفاده كرد، رژيمي است كه حاوي مايعات و قندهاي ساده قابل جذب سريع باشد، زيرا در زمان افطار قند خون در پائينترين حد خود قرار گرفته و ميتواند يكي از علل سردردهاي نزديك افطار باشد.
وي اضافه كرد: به همين دليل توصيه ميشود شروع افطاري با خرما، آب گرم، چاي كم رنگ و شير باشد كه نياز شديد به مواد قندي به سرعت برطرف ميشود و بدن آمادگي بهتري براي استفاده از مواد غذايي ديگر را پيدا ميكند.
صفوي گفت: بنابراين در وعده افطار نبايد يكباره حجم زيادي از غذا يا مايعات وارد معده شود. زيرا اتساع ناگهاني معده باعث اختلال در جريان خون ديگر اندامها و اعضاء بدن شده و از طرفي باعث بروز سوء هاضمه نيز ميشود. بايد غذاي اصلي در وعده افطار كم كم و به تدريج صرف شود و مصرف نوشيدنيهاي سرد ممكن است علائم ناراحت كننده گوارشي در فرد روزهدار به وجود آورد و بايد از اين عمل خودداري كرد.
سحري بايد ويژگي يك ناهار سبك را داشته باشد
دسامبر 7th, 2011
دیدگاهها برای سحري بايد ويژگي يك ناهار سبك را داشته باشد بسته هستند