عضو هيات علمي دانشگاه آزاد اسلامي با هشدار نسبت به افزايش مصرف «آنابوليك استروييدها» (نوعي از داروهاي دوپينگ و نيروزا) اظهار كرد: مصرف اين داورها با هدف چربيسوزي و لاغري در زنان بالا رفته است. دكتر مسعود حاجيرسولي در گفتوگو با خبرنگار «اجتماعي» ايسنا، در اين باره توضيح داد: زنان در برابر مصرف اين مواد نسبت به مردان بسيار آسيبپذيرتر هستند، از اين رو تنگي نفس، لرز و افزايش غيرعادي ميل جنسي در اوايل مصرف كه مشابه بروز اين ويژگي در اولين مراحل استعمال مواد مخدر است. و بعد از آن به شدت كاهش مييابد، از جمله عوارض مصرف «آنابوليك استروئيدها» يا داروهاي دوپينگي و نيروزاست.
وي گفت: نمونه بارز بروز اين عوارض در خانمي به نام «تامارا پرس»، دارنده مدال طلا در چهار المپيك پي در پي در رشته پرتاب ديسك است كه هماكنون كسي نميداند كه زن است يا مرد و در حال حاضر نيز در نهايت بدبختي و بيماري زندگي ميكند!
وي در ادامه به انجام يك پژوهش در زمينه ارزيابي جمعي از ورزشكاران در سطح قهرماني كه مبتلا به دوپينگ بودند، به مدت 30 سال نيز اشاره كرد و يادآورشد: از اين تعداد 14 مورد سرطان بدخيم كبد، 14 مورد عوارض بسيار شديد، يك مورد سرطان پروستات، 21 مورد پرخوني حفرههاي كبد و در همه نمونهها تاسي سر، افسردگي، اختلالات شخصيتي و اضطراب شديد گزارش شد.
اين كارشناس حوزه اعتياد و عضو هيات علمي دانشگاه آزاد اسلامي همچنين با اشاره به شيوع مصرف داروهاي محرك يا استيمولنتها از جمله اكستازي، احساس برانگيختگي و هوشياري كاذب را از عمده عوارض مصرف اين داروها ذكر كرد.
او در اين باره تصريح كرد: متاسفانه مصرف اين داروها در دختران نيز به دليل ضداشتها بودن به شدت در حال رشد است و اين داروها اگر چه ابتدا موجب احساس قدرت و انرژي ميشوند، اما بعد جاي خود را به احساس بدبختي و وابستگي شديد ميدهند.
حاجيرسولي در عين حال، سوءظن و بدبيني شديد، اسكيزوفرني، هذيان، ضعف سيستم دفاعي بدن و جلو افتادن بروز بسياري از بيماريها را از جمله عوارض مصرف داروهاي محرك و مواد مخدر شيميايي كه ريشه اصلي آنها «افدرين» و «آمفتامين» است، برشمرد.
انتهاي