http://www.up.vatandownload.com/images/q3fnundhjt5g1npu33il.gif

مقدار دريافت كالري در ماه رمضان

يك متخصص تغذيه گفت: مقدار كالري دريافتي در ماه رمضان بايد 30 درصد كاهش يابد و در وعده سحر و افطار از هر 4 گروه موادغذايي به تعادل مصرف شود.
مرتضي صفوي در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعي فارس، افزود: در زمان روزه‌داري از نظر گوارش حذف يك وعده از رژيم غذايي مورد نظر است و نبايد وعده حذف شده را به صورت افزايش حجم غذاهاي مصرف شده در افطار و سحري جبران كرد كه در آن صورت نه تنها مفيد نيست، بلكه باعث بيماري‌هاي مختلف اضافه وزن مي‌شود.

وي گفت: ‌مقدار كالري دريافتي در ماه رمضان بايد30 درصد كاهش يابد و افطار با غذاي سبك مانند نان و پنير و سبزي يا گردو، شير و خرما شروع و از نظر مقدار مانند ناهار سبك روزهاي غير روزه‌داري مصرف شود و در هنگام افطار از آغاز كردن با آب سرد و نوشابه‌هاي گازدار جداً‌ خودداري شود.
اين متخصص تغذيه گفت: خوردن بعضي غذاهاي نامناسب و مشكل‌ساز در هنگام افطار كه متأسفانه تا حدود زيادي متداول است، مانند خوردن آش رشته به همراه نعناع داغ يا پياز داغ و روغن فراوان، خوردن زولبيا و ‌باميه به مقدار زياد و تنقلات ديگر، بايد جزء عادات غلط محسوب شده و اصلاح شود.
صفوي افزود: در صورت بروز يبوست در طول ايام روزه‌داري مي‌توان علاوه بر تحرك از ميوه‌ها، سبزي‌ها، مايعات كافي، آلو بخارا خيسانده شده،‌انجير، برگه‌هاي هلو، زردآلو و ‌قيسي استفاده كرد.
اين متخصص تغذيه گفت: نوشيدن آب و مايعاتي مانند چاي كم رنگ و آب جوش در فاصله بين‌ افطار و زمان خواب براي جلوگيري از كم شدن آب بدن و دفع بهتر سموم مفيد است و از مصرف آب فراوان در وسط غذا خودداري شود.
وي اضافه كرد: نوجوانان نياز به دريافت انرژي، پروتئين و مواد مغذي زياد دارند و نوجوانان روزه‌دار بايد هر روز در هنگام سحر و افطار از هر 4 گروه اصلي مواد غذايي يعني گروه نان و غلات (انواع نان سنگك، بربري، برنج و ماكاروني)، گروه شير و لبنيات (شير، ماست، پنير و ‌دوغ )، ‌گروه گوشت‌ها (انواع گوشت مرغ، ماهي، گوسفند، گاو و گوساله) تخم مرغ، حبوباتي مانند عدس،‌ نخود، لوبيا، لپه و ماش و انواع مغزهاي پسته، بادام و گردو ) و گروه ميوه و سبزي‌ها ‌به همراه گروه متفرقه (روغن‌هاي مايع مانند زيتون،‌كلزا، آفتابگردان و مقدار كمي از شيريني‌ها) مصرف كنند.
صفوي گفت: سبزي‌هايي را كه به طور خام مصرف مي‌شود بايد به دقت شسته و ضد عفوني شود و براي ضد عفوني كردن سبزي‌ها پس از پاك كردن، شستن با آب تميز، بايد آن را در يك ظرف 5 تا 10 ليتري همراه با آب بريزيد و سپس 2 تا 4 قطره مايع ظرفشويي به ازاء هر ليتر آب در ظرف ريخته و بگذاريد سبزي به مدت 5 دقيقه در محلول آب و كف بماند تا تخم انگل‌ها از سبزي‌ جدا شوند.
وي اضافه كرد: سپس سبزي‌ها را از روي كف و آب جمع كرده و يك قاشق چاي خوري پركلرين را در 10 ليتر آب حل كرده و سبزي را به مدت 5 دقيقه در محلول كلر قرار دهيد تا ضد عفوني شود و پس از اين مدت بايد سبزي‌ها را از ظرف خارج كرده با آب تميز چندين بار شسته و آبكش كنيد به طوري كه مواد پاك كننده و ضد عفوني كننده به طور كامل از سبزي‌ها جدا شود به اين ترتيب، تمام تخم انگل‌ها و آلودگي‌هاي ميكروبي سبزي بر طرف مي‌شود.

شما میتوانید دیدگاهی بگذارید، یا بازخوردی از سایتتان.
عضو خوراک مطالب شوید مرا در توییتر دنبال کنید!
[uniplace_links]