يك متخصص تغذيه گفت: از مصرف موادي مانند چاي، قهوه و نسكافه در وعده سحر در ماه رمضان بايد پرهيز كرد چون اين نوشيدنيها مدر (زيادكننده ادرار) هستند كه باعث تخليه آب خالص موجود در بدن و تشنگي فرد ميشود.مريم مراداف در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس، افزود: در ماه رمضان بايد از همه گروههاي مواد غذايي استفاده شود كه براي تأمين همه مواد مغذي مورد نياز و نيز تأمين آب كافي بدن ضروري است.
وي گفت: گروههاي مواد غذايي شامل نان و غلات، ميوهها و سبزيها، گوشتها، شير و لبنيات و مغزهاست كه اگر به صورت متعادل، متناسب و متنوع مصرف شوند. در كنار مصرف آب روزانه ميتوانند تأمين كننده همه نيازهاي بدن از لحاظ چربي، پروتئين، كربوهيدارت، ويتامينها و مواد معدني باشند.
اين متخصص تغذيه افزود: در وعده سحر بايد غذاهايي مصرف شود كه انرژي خود را به صورت تدريجي آزاد كنند. مثل منابع كربوهيدارتي پيچيده، برنج، نان، ماكاروني و غذاهايي كه حاوي قند ساده هستند. اين مواد انرژي خود را سريع آزاد ميكنند ولي هنگام افطار كه فرد با افت قند خون مواجه است مصرف چنين قندهاي سادهاي ميتواند مفيد باشد.
مراداف اضافه كرد: هنگام سحر با مصرف آب، ميوه و سبزيها در طول روز آب در بدن ذخيره ميشود. بافت فيبري ميوه و سبزيها نيز مانند اسفنجي آب را در خود نگه ميدارد و در طول روز به تدريج آزاد ميكند. از مصرف موادي مانند چاي، قهوه و نسكافه هم در وعده سحر پرهيز كرد چون اين نوشيدنيها مدر هستند (ديورتيك) كه باعث تخليه آب خالص موجود در بدن و تشنگي فرد ميشود.
وي گفت: در حالت كلي عامل ايجاد يبوست ميتواند عدم مصرف كافي و مناسب آب، عدم مصرف كافي منابع فيبري مثل سبزي، ميوه و حبوبات، نداشتن فعاليت بدني (مثل بيماران بستري)، استرس و ناراحتيهاي فكري و عوارض جانبي مصرف بعضي داروها باشد.
اين متخصص تغذيه افزود: با مصرف مقدار كافي آب، سبزي، ميوه، حبوبات و داشتن مقدار كافي فعاليت بدني و پرهيز از ساير عوامل ايجاد يبوست ميتوان از اين مسئله پيشگيري كرد. بعضي ميوهها مانند آلو، گلابي، كيوي و انجير نيز حاوي ملينهاي طبيعي هستند كه طبيعتاً مصرف آنها مفيد است.
انتهاي پيام/ش
مصرف چاي و نسكافه درسحر باعث تشنگي
آگوست 1st, 2011
دیدگاهها برای مصرف چاي و نسكافه درسحر باعث تشنگي بسته هستند