http://www.up.vatandownload.com/images/q3fnundhjt5g1npu33il.gif

شواهد جديدي از وجود آب در مريخ

شواهد جديدي از وجود آب در مريخ توسط کاوشگر ناسا کشف شد

جام جم آنلاين: شنهاي سرخ رنگي که کاوشگر کوچک ناسا را در مريخ براي هميشه به دام انداخته اند، نتوانسته اند از فعاليتهاي علمي اين کاوشگر جلوگيري کنند زيرا اسپيريت به تازگي مدارک جديدي از وجود آب در اين سياره را به زمين ارسال کرده است.

به گزارش مهر، در تصوير موزاييکي که اسپيريت به زمين ارسال کرده بخشي از خاکي را که در برابر کاوشگر اکتشافي مريخي ناسا، مشهور به اسپيريت قرار دارد نمايان است که پس از چند بار تلاش و رانده شدن به سمت عقب براي نجات يافتن از چنگال شنهاي نرم سطح مريخ، به ثبت رسيده است.

درخشش و رنگ خاک تازه اي که در بخش مرکزي تصوير ديده مي شود نشان دهنده اين واقعيت است که اين مواد که تا پيش از اين در زير لايه هاي سطحي مريخ مخفي شده بودند، غني از سولفات هستند اين الگو نشان مي دهد که در گذشته آب از ميان خاک به سمت پايين حرکت کرده و سولفاتهاي آهن دار را با خود حل کرده و به پايين کشانده است.

اسپيريت کوچک و شجاع در حدود يک سال و نيم است که در ميان ماسه هاي مريخ به دام افتاده و براي نجات خود از اين دام سرخ رنگ نااميدانه چرخها و بازوي روباتيکش را حرکت مي دهد.

در اين ميان با چرخش مداوم چرخهاي اسپيريت به منظور آزادي، لايه هايي جديد از خاک مريخ آشکار شدند که بررسي هاي ساختار اين لايه هاي زيرين با لايه هاي رويي نشانه هايي جديد از وجود آب در مريخ را افشا کردند.

اسپيريت هنوز درون گودالي از آب نيافتاده است اما الگوي سولفاتهاي آهن دار در خاک تازه نشان مي دهند ظاهرا اين مواد به واسطه نشست مايع به سمت پايين کشيده شده اند.

در صورتي که اسپيريت بتواند زمستان بعدي را تحمل کند، مدت زماني که اين کاوشگر به خواب زمستاني فرو خواهد رفت، مي تواند پس از بيداري تحقيقات علمي ارزشمندي را براي زمينيان انجام دهد.

شما میتوانید دیدگاهی بگذارید، یا بازخوردی از سایتتان.
عضو خوراک مطالب شوید مرا در توییتر دنبال کنید!
[uniplace_links]