سرپرست اداره كل تربيت بدني آموزش و پرورش ميانگين ناهنجاري اسکلتي و قامتي در بين دانشآموزان را بر اساس يك پژوهش «64 درصد» اعلام كرد.
رضا رفيعاني در گفتوگو با خبرنگار «آموزش و پرورش» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، افزود: طبق يافتههاي پژوهشهاي مختلف، به دليل فقدان تحرك لازم ناهنجاريهاي قامتي در ميان دانشآموزان دختر بيش از پسران است. سرپرست ادارهكل تربيت بدني وزارت آموزش و پرورش همچنين با اشاره به اين كه به دليل كمبود فضاي تحرك، ناهنجاريهاي اسکلتي و قامتي در دانش آموزان شهري بيش از دانش آموزان روستايي است، انواع ناهنجاري قامتي دانشآموزان را تحت عناويني چون «سر به جلو»، «شانه نامتقارن»، «پشت كج»، «پشت گرد»، «پشت گود»، «پشتصاف»، «زانوي ضربدري»، «زانوي پرانتزي»، «كف پاي صاف» و «شست كج» عنوان و تاكيد كرد: وزارتخانههاي آموزش و پرورش و بهداشت بايد هر چه سريعتر براي پيشگيري از ناهنجاريهاي قامتي دانشآموزان چارهاي بينديشند.
سرپرست ادارهكل تربيتبدني وزارت آموزش و پرورش در ادامه يادآور شد: استفاده از كولهپشتيهاي استاندارد به دليل تاثير گذاربودن در مهرههاي كمري دانشآموزان از ديگر عوامل جلوگيري از بوجود آمدن ناهنجاري در دانشآموزان است كه در اين كولهپشتيها بايد ميزان متعادل لوازمالتحرير و وسايل مورد نياز دانشآموزان قرار داده شود تا به انواع ناهنجارهاي قامتي دچار نشوند.
رفيعاني يكي ديگر از عواملي كه ميتواند در ناهنجاريهاي قامتي تأثيرگذار باشد را نيز كمبود مربيان متخصص تربيتبدني در آموزشوپرورش نام برد و يادآور شد: وجود مربيان متخصص در آموزش و پرورش ميتواند كاهش درصد ناهنجاريهاي قامتي دانشآموزان را در پي داشته باشد، زيرا اگر مربيان اين ناهنجاريها را بموقع شناسايي كنند و دانشآموزان را به كلنيكهاي حركات اصلاحي و مراكز تربيت بدني و تندرستي ارجاع دهند، ميتوان اين ناهنجاريها را در دانشآموزان كنترل كرد.
سرپرست ادارهكل تربيتبدني آموزش و پرورش در مورد افزايش ساعت درس تربيتبدني نيز عنوان كرد: بر اساس دستورالعمل ساماندهي نيروي انساني سال تحصيلي 89 ــ88 آموزش و پرورش، ما ميتوانيم از محل كسري ساعات موظف معلمان تربيتبدني، نسبت به افزايش ساعت درس تربيتبدني از دو به سه ساعت اقدام كنيم كه البته اين مورد تنها شامل استانهايي ميشود كه با ازدياد معلم روبهرو هستند.
وي همچنين از كمبود 12هزار معلم ورزش در مدارس در شرايط فعلي خبر داد و با بيان اين كه در حال حاضر 21 هزار معلم تربيت بدني در سه مقطع ابتدايي، راهنمايي و متوسطه فعاليت ميكنند، گفت: اگر بنا بود كه ما قانون سه ساعته شدن زنگ ورزش در مقاطع راهنمايي و متوسطه را اجرايي ميكرديم، اين تعداد به 19 هزار نفر ميرسيد و اگر بنا بود اين موضوع در هر سه مقطعي تحصيلي لحاظ شود، اين كمبود از مرز 29 هزار نفر هم ميگذشت.
انتهاي پيام