http://www.up.vatandownload.com/images/q3fnundhjt5g1npu33il.gif

تاثيرماسک درپيشگيري ازآنفلوانزاي «آ» ندارد

يک فوق تخصص بيماري‌هاي ريه با تاکيد بر مصرف ميوه و آنتي اکسيدان‌ها براي پيشگيري از ابتلا به آنفلوانزاي «آ» گفت: شست‌وشوي مکرر دست‌ها که مهمترين عامل انتقال اين بيماري هستند بهترين راه پيشگيري به شمار مي‌آيد و ماسک‌هاي تنفسي در اين مورد چندان موثر نيستند.
دکتر ام البنين پاک نژاد، فوق تخصص بيماري‌هاي ريه و عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا علوم پزشکي تهران، درباره انواع عفونت‌هاي تنفسي اظهار داشت: عوامل ايجاد عفونت تنفسي شامل ويروس‌ها، قارچ‌ها و باکتري‌ها مي‌شود. که در اين ميان بيماري حاد تنفسي ويروسي جزو شايعترين بيماري‌هاي انسان است که از انسان به انسان منتقل مي‌شود.

وي در ادامه افزود: بيش از 80 تا 90 درصد از موارد بيماري‌هاي حاد تنفسي توسط ويروس‌ها ايجاد مي‌شود که در اين بيماري اثر سم توليد شده از ويروس بر سيستم مغز و اعصاب تأثير گذاشته و باعث کم اشتهايي بيمار مي‌شود.

دکتر پاک نژاد گفت: قدرت آنفلوانزاي خوکي سه برابر ويروس آنفلوانزاي معمولي است که بيشتر در فصل سرما و زمستان شيوع پيدا مي‌کند.

وي در خصوص راه‌هاي انتقال بيماري‌هاي ويروسي گفت: شايع‌ترين راه انتقال عفونت‌هاي تنفسي ذرات و قطرات معلق در فضا، تماس مستقيم با فرد بيمار و خوردن آب و غذاي آلوده به ويروس است.

اين فوق تخصص ريه افزود: بيماري‌هاي عفوني و تنفسي به خصوص آنفلوانزا در اکثر موارد قسمت بالايي دستگاه تنفسي را درگير مي‌کند و در 1 تا 2 درصد مبتلايان منجر به مرگ مي‌شود.

وي همچنين درباره علايم آنفلوانزاي خوکي تصريح کرد: علايم اين بيماري شبيه آنفلوانزاي فصلي است که همراه با تب و لرز، سرفه، سردرد، گلودرد، عطسه، بي‌اشتهايي، تهوع و استفراغ است و در مواردي ممکن است باعث عفونت‌هاي شديد ريوي، گوشي و سينوسي شود.

اين عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران، تاکيد کرد: از مهمترين راه‌هاي انتقال عفونت هاي ويروسي که دستگاه تنفس را درگير مي‌کنند دست آلوده به ويروس است که معمولا مورد غفلت افراد واقع مي‌شود، زيرا ما بيشترين کار را با دستانمان انجام مي‌دهيم و اين امر احتمال انتقال عفونت ويروسي يا آنفلوانزا را بيشتر مي‌کند.

دکتر پاک نژاد افزود: چهار گروه در معرض ابتلا به اين بيماري قرار دارند. گروه اول افراد مسن 64 سال و بالاتر، گروه دوم کودکان کمتر از پنج سال، گروه سوم زنان باردار و آخرين گروه، مبتلايان به بيماري‌هاي مزمن و طولاني مدت مانند آسم، ديابت، بيماري‌هاي قلبي و ريوي و بيماران تحت درمان با شيمي درماني هستند که سيستم دفاعي و ايمني بدن آنها ضعيف است.

وي ادامه داد: مهمترين عامل تشديد کننده اين بيماري، ضعف سيستم ايمني بدن است و اين اتفاق در مواردي همچون بيماري ديابت، مصرف داروهاي کورتوني و شيمي درماني، عدم استراحت کافي، گرسنگي طولاني مدت، عدم مصرف مايعات، مصرف نابه جاي آنتي بيوتيک‌ها و عدم رعايت بهداشت فردي روي مي‌دهد.

اين فوق تخصص بيماري‌هاي ريه تاکيد کرد: آنتي بيوتيک‌ها تأثيري بر ويروس‌ها و بيماري‌هاي ناشي از آنان ندارند و مصرف بي رويه آنها تاثير منفي بر دستگاه دفاعي بدن مي‌گذارد.

وي درخصوص درمان آنفلوانزا يا بيماري‌هاي تنفسي به بيماران توصيه کرد: استراحت و خواب کافي داشته باشند، از ويتامين ث و روي به صورت کپسول و ويتامين D استفاده کرده تا بهبودي سريع حاصل شود.

دکتر پاک نژاد در مورد پيشگيري از عفونت‌هاي تنفسي به خصوص آنفلوانزا گفت: چون آنفلوانزاي خوکي واگيردار و مسري است و همه‌گيري آن سريع است افراد حتي المقدور و در موارد غيرضروري در مکان‌هاي عمومي تجمع نکنند، به علاوه ماسک چندان موثر نيست زيرا راه تنفسي تنها راه انتقال اين بيماري نبوده و ماسک توان مقابله با آلودگي را ندارد.

وي ادامه داد: پرهيز از روبوسي و دست دادن با افراد مشکوک، عدم استفاده از اشياء مشترک و شست‌وشوي مکرر دست‌ها با آب و صابون بهترين راهکارهاي پيشگيري از ابتلا به اين بيماري هستند. همچنين واکسن آنفلوانزا به افرادي که دچار ضعف ايمني هستند توصيه مي‌شود.

اين فوق تخصص بيماري ريه توصيه کرد: با مصرف ميوه‌ها و آنتي آکسيدان‌ها ايمني خود را در برابر اين بيماري بالا ببريد. همچنين بهتر است والدين جهت سلامت اطرافيان، سيگار نکشند. زيرا دود سيگار باعث افزايش عفونت تنفسي مي‌شود.

انتهاي پيام


شما میتوانید دیدگاهی بگذارید، یا بازخوردی از سایتتان.
عضو خوراک مطالب شوید مرا در توییتر دنبال کنید!
[uniplace_links]