يكسان سازي نرخ آرد به زيان جامعه عشاير است
خبرگزاري فارس: رئيس سازمان امور عشاير گفت: با توجه به بالا بودن نرخ هزينههاي حمل در جامعه عشاير، قيمت آرد يكسان به ضرر جامعه عشاير است.
جهانشاه صديق امروز در حاشيه همايش جهاد اقتصادي با روحيه جهادي در منطقه عشايري در جمع خبرنگاران افزود: نامهاي به ستاد هدفمندي و استانداريها نوشته شده تا قبول كنند هزينه حمل آرد جامعه عشاير به عهده دولت بوده تا نرخ كرايهها هزينه آرد جامعه عشايري را افزايش ندهد.
رئيس سازمان امور عشاير افزود: با توجه به اينكه جامعه عشاير در شرايط سخت دامنه كوهها و معمولا با فاصله دور از جادههاي اصلي زندگي ميكنند هزينههاي حمل و نقل براي آنها زياد بوده و دولت بايد در اين زمينه آنها را در نظر بگيرد.
صديق همچنين با اشاره به اثرگذاري جامعه عشاير در اقتصاد كشور گفت: در حال حاضر 180 هزار تن گوشت توليدي كشور (23 درصد) و 500 هزار تن شير و 35 درصد توليدات صنايع دستي در جامعه عشاير توليد ميشود و سالانه 5 هزار ميليارد تومان گردش مالي دارند.
وي گفت: در برنامه پنجم توسعه پيشبيني شده كه ميزان توليدات جامعه عشاير 20 درصد افزايش پيدا كند.
صديق در مورد مشكلات تأمين علوفه جامعه عشاير گفت: اگرچه آنها به صورت عرف در مناطقي اسكان دارند كه از نظر آب و علوفه كافي باشد، اما به هر حال خشكسالي سالهاي اخير مشكلاتي را براي آنها به وجود آورده كه سال گذشته مجبور به توزيع صد هزار تن علوفه در جامعه عشاير شديم.
وي افزود: در حال حاضر با در نظر گرفتن صد هزار تن يارانه علوفه براي دامداران كشور طبيعي است كه 25 درصد آن بايد به جامعه عشاير اختصاص يابد.
صديق يادآور شد: طبق برنامه پنجم توسعه قرار است 30 هزار خانوار جامعه عشاير در روستاها اسكان يابند و طي برنامههاي گذشته نيز تاكنون 70 هزار خانوار اسكان يافتهاند.
وي گفت: اين به معني كاهش تعداد خانوارهاي جامعه عشايري نيست بلكه سرريز اين جوامع جزو طرح اسكان قرار ميگيرد.
رئيس سازمان امور عشاير همچنين از طرح انجام فعاليتهاي زراعي، باغباني، شيلات، توليد محصولات گلخانهاي و زنبورداري را همراه با توليد دام در جامعه عشايري در آينده عنوان كرد و گفت: اين برنامهها براي پايداري توليد در جامعه عشايري و تأثيرگذاري آنها در رشد اقتصادي جامعه انجام ميگيرد.
صديق گفت: اينگونه فعاليتها جوانپسند و متنوع بوده و باعث ميشود جوانان با علاقه بيشتري به اين كارها همت گمارند.
وي افزود: در حال حاضر 5 درصد زراعت كشور در جامعه عشايري انجام ميشود.
انتهاي پيام/م