باشگاه جوانی برنا/ اصولا تابستان بهترین فرصت است برای رفتن به کلاسهای مختلف آموزشی و استعدادیابی در زمینههای مختلف! حتما نباید بچه مدرسهای باشیم یا دانشجویی که ترمهای تحصیلیاش تمام شده و در خانه بدون هیچ برنامهای روزهایش را به کلافگی میگذارند. میتوانیم مجرد یا متاهل باشیم،کارمند یا خانهدار و سر از کلاسهای مختلف آموزشی دربیاوریم. پرکردن اوقات فراغت به ویژه در تابستان با شرکت در کلاسهای مختلف هیچ قاعده خاصی ندارد و گزینهای است که تقریبا اغلب ما میلی به آن داریم. البته بسته به علایق و سلایقمان نوع کلاسهایی که سراغ آنها میرویم متفاوت است. برنا این بار در مجال یگ گزارش سراغ از آموزشگاههایی گرفته است که به کار آموزش شیرینی پزی وآشپزی به شکل تخصصی و نیمه حرفهای مشغول هستند و در تابستان احتمالا بازار گرمتری دارند.
اول : مجتمع آموزشی “ر” در زمینه رشتههای صنایع غذایی،کافیشاپ ،میوه آرایی متقاضیان را ثبت نام میکند. مسوول ثبت نام این آموزشگاه میگوید: در رشته کافیشاپ آموزشگاه مواد را تهیه میکند و در رشته میوه آرایی تهیه مواد با خودتان است، چون شما قرار است روی آن کار کنید! هزینه دوره کافیشاپ 289 هزار تومان است و هزینه دوره میوه آرایی 200 تومان است. دوره کافی شاپ 8 جلسه است، البته ممکن است به جلسههای دیگر هم کشیده شود و دوره آموزش میوه آرایی 10 جلسه است. مدرکی که ارایه میدهیم مدرک سازمان آموزش های فنی و حرفهای است.
دوم: منشی یکی از آژانسهای هواپیمایی که ادعا میکند معتبرترین مرکز آموزش کشور است در دورههایی به متقاضیان آشپزی عمومی، بینالملل، مهمانداری،غذای سریع، کافیشاپ، شیرینیپزی را آموزش میدهد و مدرک معتبری هم ارایه میدهد، درباره دورههای کافی شاپ و مهمانداری خود به برنا میگوید: طول دوره یک ماه است و هزینه آن 150هزار تومان است. مدرکی که دریافت میکنید داخلی است!
در دوره کافیشاپ آموزش قهوه، میلک شیک، گلاسه، کوکتل، اسنک، آب میوه ،چای،سس و 20 نوع تزیینات را یاد میگیرید.
هزینه دوره مهمانداری،پذیرایی و میزبانی 93 هزار تومان است.طول دوره 40 روز است. واحدهای درسی این دوره، چیدمان میز و دستمال سفره، نحوه استفاده از سرویس، فن بیان، آداب معاشرت را میآموزید. مدرک این دوره هم داخلی است، با این حال در کل کشور معتبر است. مدرک به اسم آژانس صادر میشود. مدرک میدهیم اما پیداکردن کار با خودتان است.
سوم: منشی آموزشگاه دیگری که مجری برگزاری دوره های آموزشی قنادی حرفهای است میگوید: طول دوره قنادی 3 ماه است، شهریه دوره درجه 2، 350 هزار تومان است. اول دوره درجه 2 و بعد دوره درجه یک را میگذارنید. 250 هزار تومان شهریه دوره درجه یک است و مدرک را از سازمان فنی وحرفه ای دریافت میکنید.
چهارم: منشی آموزشگاه دیگری در غرب تهران درمورد دورههای آموزشی شیرینی پزی خود میگوید: یک دوره کامل داریم که بعد از آن امتحان میدهید و گواهینامه میگیرید. آموزشها هم به صورت جلسهای برگزار میشوند هم به صورت یک جا و ماهیانه. میتوانید شیرینیهای خاصی را مشخص کنید و در تک جلسههایی دستور پخت آنها را بیاموزید. شهریهها طبق قانون وزارت کار است و بسته به نوع شیرینیها و البته تعداد جلسههای آن متفاوت است. تا انتخاب نکنید میزان شهریه مشخص نمیشود، اگر بخواهید میانگین آن را بدانید 200 تا 300 هزار تومان میشود و مدرکی که دریافت می کنید بینالمللی است.
پنجم:منشی مجتمع آموزشی بعدی که پخت انواع نان را به شکل تخصصی ارایه میدهد میگوید:طول دوره میوه و سبزی آرائی 5 جلسه است. شهریه 250 هزارتومان و تهیه مواد هم بر عهده خودتان است. سفره آرایی فعلا مدرکی ندارد و بنابراین شما هم مدرکی دریافت نمیکنید. در دوره آموزش پخت نان حرفهای، در 6 جلسه آموزش میبینید و شهریه هم 400 تومان است و در آخر مدرک پخت نان حرفهای دریافت میکنید.
ششم: یکی از مدرسان آشپزی که در 2 شبکه صدا و سیما هم برنامههای آموزش آشپزی اجرا می کند درباره دورههایی که برگزار می کند به برنا می گوید: یک و ماه نیم طول دوره است. پکیج کاملی از انوع پلو، خورشت، سوپ، سالاد، استیک، پیتزا، پاستا، ماهی، فینر فود، خوراکها، ته چینها، کیکهای کافیشاپی، دسر، پودینگ، لیموناد و خیلی چیزهای دیگر است!
مثلا در بخش پلوها، رشته پلو، عدس پلو، لوبیا پلو، مرصع پلو، باقالی پلو، مخلوط پلوهای دریایی و موارد دیگری را یاد میگیرید. هزینه کلاسها هم 500 هزار تومان میشود.
اگر بخواهید دراین زمینه بعدها آموزش بدهید، باید ببیند اصلا توانایی این کار را دارید یا نه ! چون هر کسی نمیتواند به دیگران آموزش بدهد. تجربه و سابقه کار و البته آگاهی میخواهد. اصلا با کسی تعارف ندارم، اگر ببینم شاگردی کار را یاد نمیگیرد به او میگویم برو 20 سال کار کن. بعضی مربیها ادعا میکنند 200 جور خورشت به شما یاد میدهند،در صورتی که اصلا 200 جور خورشت پایهای نیست. کسی که میخواهد بعدها دراین رشته کار کند باید دستهایش کاملا پر باشد و تمرین کند.
خانم هایی هستند که به من مراجعه می کنند و میگویند 30 سال است آشپزی میکنند و طبخ همه غذاها را بلد هستند، اما در واقع چیزی بلد نیستند! حتی خیلیها خورشت قرمه سبزی که همه ادعا میکنند پخت آن را بلد هستند را درست بلد نیستند و بعضیها خورشت قیمه را طوری درست میکنند که اصلا رغبت نمیکنی به آن لب بزنی.
در حال حاضر آشپزی روی بورس است و میتوانی در آینده برای خودت کار کنی. 20 سال تجربه کار دارم و تحصیلاتم در رشته صنایع غذایی است و در کنار همه این موارد عاشق این کار هستم.
هفتم : منشی موسسه بعدی میگوید: یک دوره آشپزی عمومی و یک دوره آشپزی تخصصی و بینالمللی داریم. باید اول دوره آشپزی عمومی را بگذارنید و گواهینامهاش را دریافت کنید تا بعد گواهینامه دوره های تخصصی را دریافت کنید. طول دوره عمومی 2 ماه و نیم است. شهریه دوره 595 تومان است و گواهینامه رسمی سازمان گردشگری را دریافت میکنید. طول دوره آشپزی تخصصی ایرانی و فرنگی 4ماه است. شهریه دوره 695 هزار تومان است و گواهینامه رسمی میراث فرهنگی را دریافت میکنید.
در دوره آشپزی عمومی،100 دستور غذای ایرانی و فرنگی همراه با آموزش انوع سس ها،سالادها و فنون مرتبط با آشپزخانه میآموزید. مدرک قابل ترجمه است و به تایید وزارت امورخارجه میرسد.
هشتم و آخر: اغلب آموزشگاهها و موسسههایی که به کار آموزش آشپزی و شیرینی پزی مشغول هستند،در کنار این دو مورد ،دورههای دیگری را با عناوینی مثل هتلداری، مهمانداری رستوران ،مهمانپذیری و تشریفات برگزار میکنند.
دورههای این آموزشگاهها در نهایت یک یا در بهترین حالت 2 ماه طول میکشد.بنابراین اگر قصد شرکت در این کلاسها را دارید باید بدانید سرعت عمل و البته داشتن پول زیاد برای پرداخت شهریه مهمترین مسئله در حرفهای شدن شما است،چون برای مثال باید بتوانید در 6 جلسه دستور پخت همه انواع نان را بیاموزید،400 هزار تومان هم بدهید و صدایتان هم در نیاید!
به هر حال این هم نوعی از کسب درآمد در جامعه امروزمان است، چون این روزها دورههای آموزش آشپزی با وجود چندین شبکه ماهوارهای که تنها رسالتشان آموزش آشپزی است باز هم طرفداران خود را دارند.