متخصصان ميگويند: «در حقيقت ممکن است حتي زماني که شما در رژيم غذايي هستيد، بيشتر از مقداري که فکرش را بکنيد کالري مصرف کنيد. اغلب بين آنچه که ما درمورد وزن کم کردن ميدانيم و آنچه که بايد واقعاً انجام دهيم تا وزن کمک کنيم، فاصله وجود دارد».
کساني که رژيم غذايي را شروع ميکنند، فکر کردن به برنامه غذايي را متوقف کنند و در عوض به عادتهاي غذايي روزانه که باعث افزايش وزن ميشود فکر کنند.
شما نميتوانيد درک کنيد که چطور کالريها به سرعت زياد ميشوند، يک قاشق سوپخوري اضافه سس سالاد ميتواند 75 تا 100 کالري به ميزان انرژي دريافتي روزانتان اضافه کند، يک قاشق سوپخوري اضافه کره 102 کالري به آن اضافه کرده و يک بسته چيپس 30 گرمي که با ساندويچ ناهارتان ميخوريد 162 کالري اضافه به شما هديه ميدهد. خوردن در حين پخت و پز روزانتان، با نوشيدن يک فنجان قهوه با کالري زياد شروع ميشود و با خوردن يک بشقاب کوچک شام يا نوشيدن چند ليوان نوشابه (شراب) به اتمام ميرسد. اينها فقط تعدادي از عادتهاي موزي هستند که تلاشتان را در کاهش وزن بي نتيجه ميگذارند.
هنوز کالريها به سرعت ميتوانند اضافه يا کم شوند. فکر مناسب در مورد اشتباهات رژيم غذايي و يافتن راههاي دقيق ورود پنهاني کالريها در طول روز به رژيم غذاييتان، ميتواند کاهش وزن واقعي را افزايش دهد.
اشتباه غذايي شماره يک: مسابقه براي تمام کردن
هيچ پاداشي براي تمام کردن غذايتان در زمان مشخص وجود ندارد، مگر اين که شما براي خوردن يک هات داگ مسابقه داشته باشيد. برنامه گيج کنندهي خوردن ما منجر به پذيرش بسياري از عادتهاي نادرست سريع خوردن ميشود.
دکتر تارا گايدس، سخنگوي رژيم غذايي آمريکا گفت: «براي غذا خوردن به شيوه اروپايي، ما به آرامش بيشتري نياز داريم. ما ميتوانيم غذايمان را مزه کنيم، همه آنها را بچشيم و قبل از پرخوري نشانههاي سيري را به دست آوريم».
اشتباه غذايي شماره 2: ورجه وورجه کردن هنگام خوردن
محققان نشان دادند کساني که صبحانه را با ورجه وورجه زياد ميخورند سنگينتر از کساني هستند که صبحانه را آرام ميخورند. اين تصور غلط است که صبحانه خوردن با ورجه وورجه يا فقط خوردن، کالريها را حفظ ميکند. حقيقت اين است که بيشتر مردمي که کمتر از سه وعده معمولي غذا ميخورند، کالري بيشتري در طول روز ميخورند.
سعي کنيد که در روز 3 وعده غذا بخوريد. هميشه روزتان را با يک صبحانه سالم شروع کنيد. اما با دقت. انتخاب عاقلانه داشته باشيد.
دکتر جووِن ليچن، مشاوره تغذيه و نويسنده کتاب «شام اندک»، گفت: «حتي يک کولوچه با چربي پايين ميتواند 400 کالري و 5 گرم چربي داشته باشد».
يک صبحانه سالم بايد شامل پروتئين و فيبر باشد. يک تخم مرغ، يک تکه نان گندم ساييده شده برشته و نيمي از يک گريپ فروت که تنها 250 کالري دارد. با اين کار احساس سيري خود را تا ناهار حفظ کنيد.
اشتباه غذايي شماره 3: نوشيدن زياد مايعات پرکالري
مايعات پرکالري متشکل از الکل، قهوه با خامه و شکر، آبميوه شيرين، چاييها و نوشابهها ميتوانند براي افزايش وزن با هم همکاري کنند.
تحقيقات اخير نشان داده است که تقريباً 21 درصد از کالريهايتان از نوشابهها است.
دکتر گايدس گفت: «وقتي که شما نوشابه مينوشيد مايل نيستيد که با کمتر خوردن غذايتان کم، زياد نوشيدنتان را جبران کنيد، چون نوشابه تشنگي را برطرف ميکند و گرسنگي را از بين نميبرد».
نوشيدنيهاي پرکالري را با آب، نوشابه بدون قند، شير بدون چربي، آب سبزيجات و مقدار کمي آب ميوه 100 درصد طبيعي، جايگزين کنيم. اگر شما بهطور معول مشروبات الکلي مينوشيد نوشيدنيهاي سبک را براي نوشيدن انتخاب کنيد.
در زير تعدادي از گروه نوشيدنيهاي پر کالري آمده است:
360 گرم ماءالشعير، 160 کالري
240 گرم قهوه با خامه و شکر، 30 کالري
480 گرم چايي شيرين، 160 کالري
360 گرم نوشابه رژيمي، صفر کالري
360 گرم نوشابه گاز دار 150 کالري
اشتباه رژيم غذايي شماره 4: وعده غذايي با حجم زياد
متخصصان تعدادي روش براي کمک به شما پيشنهاد ميکند تا سرنوشتتان را هدايت کنيد:
* تعداد لقمههاي غذايتان را کم کنيد.
* از بشقاب و فنجان کوچک تر استفاده کنيد.
* به صورت دروه اي وعدههايتان را با اندازهگيري فنجان هايتان کنترل کنيد.
اشتباه غذايي شماره 5: انتخاب نادرست اضافه کننده وزن
تغيير در اندازه يا سايز نيست، ما همچنين تمايل داريم که رژيم غذايمان مخزني از سالادها و ديگر غذاهاي مورد علاقمان با چربي بالا مانند گوشت ماهيچه، پنير، ورقههاي نازک نان سرخ شده و غذاهايي که خامه فراوان دارند، باشد.
در رستوران فست فوت، مرغ بريان شده و سالاد هميشه بهتر از برگر نيست. ليچن متذکر شد: «همه مربوط به اندازه و عالي بودن آنان است».
براي مثال ساندويچ کيدرگيرلکينگ با سس خردل عسلي 450 کالري دارد در صورتيکه واپر.جي.آر با خردل به جاي مايونز تنها 290 کالري دارد. در اِم.سي.دونالدز سالاد امپراطور با مرغ ترد و پوشش خامه، همه همه 490 کالري دارد در صورتي که يک چهارم وزن شده 410 کالري دارد.
اشتباه غذايي شماره 6: خوردن بدون فکر
«فراموشي خوردن». عمل بردن دست به سمت دهان به صورت ندانسته، در صورتيکه در حال خواندن کتاب يک کيف يا جعبه جلوي تلويزيون قرار دهيد در صورتيکه در حال خواندن يک کتاب هستيد. ميتواند اتفاقي باشد که شما را شاد کند يا با تعدادي لقمه بشقاب غذاي فرزندتان را تمام کنيد.
گايدس گفت: «در مقابل وسوسه خوردن غذاي خودتان و هر کس ديگري مقاومت کنيد. به جاي فکر در مورد غذاهاي بيهوده به کمربندتان فکر کنيد»
کالريهاي وعدههاي کوچک بعضي خوراک سرپايي مورد علاقهتان در سهمهاي کوچک را در نظر بگيريد و ببينيد چطور وقتي سهمها گوناگوناند به سرعت زياد شوند:
12 تا بادام زميني 125 کالري دارد.
يک اونس از سرخ شده فرانسوي 88 کالري
3 تا کولوچه 160 کالري
15 تا پيراشکي 142 کالري
20 کولوچه سرخ شده 162 کالري دارد.
و شما چطور ميتوانيد رژيم غذايي نادرست را پس بزنيد؟
گايدس گفت: «اول سعي کنيد عادتهاي هميشگي خوردن بعضي چيزها را ترک کنيد تا راحت شويد. سعي کنيد يک فنجان چايي يا يک ليوان آب يا يک تکه آدامس بخوريد. اگر شما يک غذاي مختصر ميخواهيد تکهاي از آن را از کيسه يا جعبهاش خارج کنيد».
سيمرغ